رودخانه کر بزرگ‌ترین رودخانه استان فارس و یکی از منابع اصلی تأمین آب کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی شهر شیراز، مرودشت و شهرهای اطراف رودخانه می‌باشد. زیبایی و جذابیت منحصر به فرد این منطقه فضای مناسبی را پدید آورده که پذیرای گردشگران تور شیراز است که اوقات فراغت خود را به تفریح و ماهیگیری در حاشیه دریاچه سپری می‌کنند. 

دریاچه محصور در کوه‌هایی است که پوشیده از درختان بلوط، بنه، بادام کوهی، کیالک، کیکم است و مزارع و اراضی کشاورزی نیز بخش دیگری از پوشش گیاهی منطقه را تشکیل داده که چشم انداز زیبایی را به وجود آورده است منطقه سد درودزن از لحاظ جذابیت‌های گردشگری دارای مناطق حفاظت شده، پارک‌های ملی، کوه، دریاچه، رودخانه، چشمه، پوشش گیاهی مناسب در دشت‌ها و جلگه‌ها است.

رودخانه کر

این رودخانه از کوه‌های سید محمد و پالانگری در شهرستان اقلید سرچشمه می‌گیرد و پس از پیوستن آب تعدادی از چشمه‌های این شهرستان به آن، با نام رودخانه دژکرد از ناحیه تنگ براق به شهرستان مرودشت وارد می‌شود. این رود در نهایت به دریاچه بختگان می‌ریزد.

شاخه‌ای از این رودخانه با نام رودخانه مارگان پس از پیوستن شاخه شورخارستان به آن، با نام گاوگدار به دژکرد که از کوه‌های رنج سپیدان سرچشمه می‌گیرد، می‌پیوندد. یک شاخه مهم دیگر تنگشول، است. رودخانه کر، پس از گذشتن از سد درودزن وارد دشت رامجرد می‌شود، در پایین رودخانه، بندهای سنتی امیر، فیض آباد تی لکان و جهان آباد احداث شده‌اند. این رودخانه وارد منطقه کربال از شهرستان شیراز می‌شود و سرانجام در سیاه‌زار به دریاچه بختگان می‌ریزد. طول رودخانه کر تا دریاچه بختگان ۲۸۰ کیلومتر است و بزرگ‌ترین رودخانه استان فارس به شمار می رود.

رودخانه کر

این رودخانه که از جاذبه های گردشگری شیراز است، در حال خشک شدن می باشد. متاسفانه به دلیل وجود سد ملاصدرا و درودزن آبی در داخل این رودخانه نمی ریزد و از قسمت پل خان به سمت پایین و دشت مرودشت رودخانه کر به طور کامل خشک است. در طول تاریخ این رودخانه همیشه آب داشته و خشک شدن آن می تواند زنگ خطری برای استان باشد زیرا اگر این رودخانه نیز خشک شود تنها امید احیای دریاچه بختگان نیز از بین می رود.

در مسیر اصلی این رود کهن را می‌توان به صورت زیر معرفی نمود.

۱- مجموعه آثار تاریخی سد داریوش / قرن پنجم پیش از میلاد مسیح
۲- آثار تاریخی برده بریده / قرن پنجم پیش از میلاد مسیح
۳- بقایای پل ابرج / اوائل دوره اسلامی
۴- پل خان / اوائل قرن یازدهم هجری شمسی
۵- مجموعه تاریخی بند امیر / دوره آل بویه ۳۶۵ هجری شمسی
۶- مجموعه تاریخی بند فیض آباد / دوره آل بویه
۷- مجموعه تاریخی بند تیلکان / دوره آل بویه
۸- مجموعه تاریخی بند موان / دوره آل بویه
۹- مجموعه تاریخی بند حسن آباد / دوران آل بویه

رودخانه کر