چلو دیزی کاشان
چلو دیزی یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که مخصوص منطقه "خالدآباد ِکاشان " است. این غذا یکی از غذاهای محلی ده کویری, به نام " خالدآباد" است که مردمی بسیار خونگرم و مهربان و همچنین امامزاده ای به نام " آقا علی عباس " دارد. در سفرتان با تور اصفهان سعی کنید حتما طعم این غذا را بچشید. البته در ادامه با روش پخت این غذای محلی آشنا می شویم.
مواد لازم برای شش نفر:
- برنج: 4 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: 2 پیمانه
- گوشت بره (سردست یا ران): نیم کیلوگرم
- پیاز: 2 عدد متوسط
- زردچوبه: سه قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- روغن: 100 گرم (نصف لیوان معمولی)
- به ازای هر پیمانه برنج یا لوبیا نصف قاشق چایخوری نمک و زردچوبه
طرز تهیه:
- پیازها را خرد کرده و با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.
- سپس زردچوبه را در آن تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
- گوشت را به قطعات بزرگ تقسیم کرده، آن را به لوبیا چشم بلبلی و پیاز داغ اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم بپزد.
- پس از نیم ساعت یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود.
- پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، برنج را شسته و با شش پیمانه آب، نمک و باقی مانده روغن، آن را به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه میکنیم و مانند برنج کته یا دمی، می گذاریم تا روی شعله زیاد بپزد و آب آن بخار شود و بعد آن را با حرارت ملایم دم میکنیم.
- پس از دم کشیدن آن را سر سفره برده و با ماست سفت یا ترشی میل کنید.
نوش جان