چلو دیزی کاشان

چلو دیزی یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که مخصوص منطقه "خالدآباد ِکاشان " است. این غذا یکی از غذاهای محلی ده کویری, به نام " خالدآباد" است که مردمی بسیار خون‌گرم و مهربان و هم‌چنین امام‌زاده ای به نام " آقا علی عباس " دارد. در سفرتان با تور اصفهان سعی کنید حتما طعم این غذا را بچشید. البته در ادامه با روش پخت این غذای محلی آشنا می شویم. 

چلو دیزی کاشان

 

مواد لازم برای شش نفر:

  • برنج: 4 پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی: 2 پیمانه
  • گوشت بره (سردست یا ران): نیم کیلوگرم
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • زردچوبه: سه قاشق چایخوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • روغن: 100 گرم (نصف لیوان معمولی)
  • به ازای هر پیمانه برنج یا لوبیا نصف قاشق چای‌خوری نمک و زردچوبه

طرز تهیه:

  •  پیازها را خرد کرده و با کمی روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود.
  •  سپس زردچوبه را در آن تفت می‌دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • گوشت را به قطعات بزرگ تقسیم کرده، آن را به لوبیا چشم بلبلی و پیاز داغ اضافه می‌‌کنیم و می‌‌گذاریم با حرارت ملایم بپزد.
  • پس از نیم ساعت یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه می‌کنیم و می‌‌گذاریم با حرارت ملایم بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود.
  • پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، برنج را شسته و با شش پیمانه آب، نمک و باقی‌ مانده روغن، آن را به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه می‌‌کنیم و مانند برنج کته یا دمی، می ‌گذاریم تا روی شعله زیاد بپزد و آب آن بخار شود و بعد آن ‌را با حرارت ملایم دم می‌کنیم.
  • پس از دم کشیدن آن را سر سفره برده و با ماست سفت یا ترشی میل کنید.

نوش جان